Enkele statistieken over Techniekwerkt

Enkele statistieken over Techniekwerkt

We meten iedere klik strak door, omdat statistiek niet liegen

Vraag gratis advies
je

We delen graag informatie met je omdat we een open en toegankelijke organisatie nastreven. Onze statistieken tonen aan dat we een succesvol wervingskanaal zijn  in zeer moeilijk te bereiken doelgroepen. We een groot en trouw netwerk waar we zuinig op zijn.  Doordat we iedere pagina en klik zorgvuldig doormeten weten waar we staan, en waar we nog kunnen groeien.


Ons bereik: 187.000 technici per maand

Techniekwerkt ontvangt maandelijks ruim 187.000 bezoekers met een technische opleiding. Gemiddeld komt 65% van deze bezoekers na een maand weer terug online. Een bezoeker bekijkt gemiddeld 3,8 vacatures per bezoek en blijft gedurende 3,6 minuten online.

MBO, HBO, WO Techniek

Onze doelgroep zijn kandidaten met een MBO, HBO en WO techniek opleiding. Gemiddeld is 44% MBO,  38 % HBO en  18% WO opgeleid. Dit komt erg goed overeen met de uitstroom van onderwijsinstellingen. Qua opleidingsrichtingen is de grootste gemene deler Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. De Bouw gerelateerde opleidingen zijn momenteel bezig aan een opmars. We bereiken zeker ook kandidaten met opleidingen  zoals Civiel Techniek, Maritieme technieken of toegepast Wis- of natuurkunde.

Heel Nederland

We zijn actief in heel Nederland. Hoewel de meeste vacatures  een standplaats in de provincie Zuid Holland hebben zijn we ook succesvol aanwezig in Limburg, Groningen of Zeeland.

Geen Uitzend en of detacheringbureaus

Ons doel is de transparantie terug te brengen op de arbeidsmarkt. Dit doen we door kandidaten direct met bedrijven in aanraking te brengen zonder tussenkomst van intermediairs. Duidelijke taal voor iedere werkzoekende op zoek naar een baan in de techniek.

186.000 sollicitaties per jaar

Het afgelopen jaar hebben we 186.000 sollicitaties gerealiseerd. De sollicitaties die het best matchen met de vacature hebben hun oorsprong in één van de verstuurde job alerts. We versturen wekelijks ongeveer 175.000 mails naar kandidaten.  Dagelijks worden we getipt dat klanten een gesprek hebben gepland, de kandidaten in onze cv database hebben gevonden of net samen met arbeidsovereenkomst hebben ondertekend. Uiteindelijk doen we alles voor een hire!

500 klanten en ruim 5000 vacatures

Momenteel zetten 500 verschillende technische bedrijven Techniekwerkt in voor exposures van hun vacatures. Van onze klanten die werken met een jaarabonnement heeft 96% het afgelopen jaar zijn of haar  jaarabonnement verlengd. Daar zijn we supertrots op!